+48 509982552 [email protected]

Kræft

I dag vil jeg skrive om en slankekur til patienter og deres ejere, der skal møde sygdomme, der forårsager frygt, hjælpeløshed, vrede og vantro hos os – vi taler om kræft.

Det vil være svært for mig at diskutere principperne for ernæring i hele denne gruppe af sygdomme med én publikation til dig. Jeg behandler altid hver patient individuelt, vi vælger en diæt oftest i henhold til resultaterne af forskning – jeg nævner det ofte, men jeg vil gerne have, at alle husker, at bortset fra de generelle regler, vil ikke alt være universelt egnet til enhver firbenet.

I tilfælde af en tumor i binyrebarken, det vil sige en diagnose, der blev stillet på vores kontor for ganske nylig, kan vi anvende nogle generelle antagelser i kosten. Sygdommen i sig selv tegner sig for omkring 15-20% af spontan hyperadrenocorticisme hos hunde. Oftest har vi at gøre med adenom eller karcinom i binyrerne, der forekommer med nogenlunde samme hyppighed.

Binyretumorer udskiller meget store mængder kortisol uafhængigt af hypofysens arbejde. Permanent forhøjede niveauer af glukokortikoider fører til gengæld til øget proteinnedbrydning, tab af muskelmasse, hudatrofi, hypertension og ændringer i blodbilledet.

Det er ekstremt vigtigt i tilfælde af denne sygdom og andre kræftformer at øge tilgængeligheden af ​​energi fra proteiner og fedtstoffer, samtidig med at mængden af ​​kulhydrater, som er det vigtigste energisubstrat for vækst af kræftceller, reduceres. BARF er en meget ønskværdig og anbefalet diæt i sådanne situationer, men husk at den skal være afbalanceret.

At berige mad med aminosyrer såsom arginin og glutamin vil helt sikkert bremse udviklingen af ​​tumoren og også understøtte immunmodulering og reducere katabolismen af ​​muskelvæv. Rig på arginin er min. mejeriprodukter, oksekød, fjerkræ, laks, helleflynder, glutamin, mens de samme typer kød, æg, samt persille, rødbeder, kål og spinat.

En anden ingrediens, der skal være til stede i kosten til en hund med kræft, er omega-3 flerumættede fedtsyrer, det vil sige den almindeligt kendte EPA og DHA. Deres højeste indhold findes i fiskeolier, og jeg anbefaler dem også til mine patienter. Forholdet mellem omega-3 og omega-6 skal være 1:1, så lad os huske på det, når vi tilføjer en anden kilde til fedtstoffer, fx grøntsager, til maden til vores kæledyr, der lider af kræft.

Med hensyn til vitaminer og mineraler – vi kan ikke tale om generelt accepterede regler her, der er forskellige rapporter om effektiviteten i at forebygge og bremse udviklingen af ​​kræftforandringer, der involverer specifikke organer. Beta-carotenoider, der findes i røde, grønne og gule grøntsager, er absolut gavnlige, såvel som tilsætning af selen (græskarkerner, magert kød og fisk, ølgær).

Aloe vera i et koncentrat, der skal indgives i drikkevand, vil også være med til at øge immuniteten i vores afdelings krop, det fungerer også rigtig godt for hunde udsat for stress.

Ved patienter med binyretumor anbefaler jeg tilsætning af alger, astragalus (medmindre vi også bruger antikoagulerende behandling) og mælkebøtte til kosten. Jeg anbefaler også tilskud med ølgær, som øger assimilerbarheden af ​​coenzym Q10 – dets tilsætning til foder er især indiceret til hunde over 7 år, hvor dets niveau i hjerte-, lever- og nyrernes væv er væsentligt reduceret.

Husk at behovet for protein hos hunde med kræft altid skal beregnes efter et bestemt dyrs behov. Især i tilfælde, hvor der allerede har været betydelig kakeksi i sygdomsforløbet. Under hensyntagen til BARF-diæten ændrer vi så indholdet af kød og mejeriprodukter afhængig af den aktuelle og ønskede kropsvægt. Kontakt altid din dyrlæge om dette.

Originalbarf © 2015-2023. All rights reserved. - Design by NetCube

Fortrolighedspolitik | Kontakt