+48 509982552 [email protected]

Kallun i kosten

Blandt tilhængerne af BARF-diæten er der mega kontrovers om behovet for, at give kallun til hunde. Nogle ønsker simpelthen ikke, at se dette intens duftende produkt i deres køkken, andre finder argumenter imod, at bruge det i hundens kost.

Vom er en af ​​de maver, der forekommer hos drøvtyggere, altså hovdyr, som omfatter familie af hjorte og kvæg. Det er meget vigtigt, ikke at forveksle vomproduktet med kyllinge- eller kalkunmaver.

Kallunens rolle i drøvtyggeres fordøjelsesprocesser er uerstattelige, fordi det er i dem fordøjelsesprocessen finder sted, takket være de enzymer, der produceres af mikroorganismer, som er den naturlige symbiotiske mikroflora og mikrofauna i maven. Det er takket være de bakterielle processer ved kulhydrat nedbrydning, at disse dyr er i stand til at fordøje cellulose og hemicellulose, dvs. komponenter af plantecellevægge. Derudover produceres alle flygtige fedtsyrer i disse processer. Endvidere producerer vombakterier alle essentielle aminosyrer, såvel som B-vitaminer og K-vitamin.

De mest almindelige bakterier i vommen, der nedbryder cellulose, omfatter:
Butyrivibrio fibrisolvens, Ruminococcus albus, Ruminococcus flavefaciens, Bacteroides succinogenes,

Bakterier som nedbryder hemicelluloses:
Ruminococcus albus, Ruminococcus flavefaciens, Butyrivibrio fibrisolvens, Bacteroides ruminicola,
Sukkerarter: Treponema britanii, Lactobacillus ruminus, Lactobacillus vitulinus og andre nedbrydende pektiner, syrer samt fedtstoffer.

Er de virkelig så nødvendige?

På din anmodning besluttede jeg, at udforske og bringe dette emne nærmere i håb om, at fjerne nogle tvivl.

Vom er en af ​​de maver, der forekommer hos drøvtyggere – altså ligetåede hovdyr, som omfatter min. familie af hjorte og kvæg.
Det er meget vigtigt ikke, at forveksle vomproduktet med kyllinge- eller kalkunmaver. Mavernes rolle i drøvtyggeres fordøjelsesprocesser er uerstattelig, fordi det er i dem, at fordøjelsesprocessen finder sted, takket være de enzymer, der produceres af mikroorganismer, som er den naturlige symbiotiske mikroflora og mikrofauna i maven. Det er takket være de bakterielle processer ved kulhydratnedbrydning, at disse dyr er i stand til, at fordøje cellulose og hemicellulose, dvs. komponenter af plantecellevægge. Derudover produceres alle flygtige fedtsyrer i disse processer. Vombakterier kan producere alle essentielle aminosyrer, såvel som B-vitaminer og K-vitamin.
De mest almindelige indbyggere i vommen, der nedbryder cellulose, omfatter:

Hvad med en kødæder?

Selve hundens mave er sammen med mavesaft, der hovedsageligt består af saltsyre, som omdanner pepsinogen til pepsin, designet til, at starte processen med, at fordøje foder og regulere dens passage til tyndtarmen, som er det vigtigste sted for fordøjelse og optagelse af næringsstoffer fra de indsamlede produkter.
Mikroorganismerne i hundens mave omfatter primært mælkesyrebakterier, altså Lactobacillus, samt Bifidobacterium og Streptococcus. Det er dog floraen, der bevæger sig med indholdet til tyndtarmen, som desuden er rigere på anaerobe bakterier og Escherichia coli. Faktisk er hovedrollen for disse mikroorganismer i tilfælde af en hund, at forhindre kolonisering af tarmen af ​​patogene bakterier og ikke, som i tilfældet med planteædende dyr, at deltage i fordøjelsesprocesser. Hos hunde spilles denne rolle af bugspytkirtelenzymer, duodenum og galde, som produceres i leveren. Kun tyktarmen hos hunde, bruger næringsstoffer og mikroflora til fermenteringsprocesser, og er således kun ansvarlig for omkring 8% af den samlede fordøjelse af foderet.

Denne information og to andre fakta: den korteste fordøjelseskanal i forhold til kroppens længde og manglende evne til, at bevæge underkæben vandret, hvilket gør det umuligt, at opløse plantefoder. Det giver os viden om, hvor lidt hunden er tilpasset til at samle og fordøje planteføde. Derfor bør man stille sig selv spørgsmålet, hvad er fordelen ved, at give kallun til vores hunde. Startende med analysen af ​​vommens sammensætning, som blandt andet fortæller om et godt forhold mellem calcium og fosfor (1: 1) og det korrekte indhold af linol- og linolensyrer, gennem det indhold, de er fyldt med, at forsyne vores hunde med kilder til fordøjet vegetabilsk protein samt bakterielt protein, samt vitaminer og enzymer, og slutte med funktionen af ​​at rense tænder ved større vomfragmenter – jeg finder ikke nogen grund til, at vi skal træde tilbage fra deres administration. Husk, at de bakterier, der er til stede i vommens indhold, for det meste vil dø i kombination med den sure pH i hundens mave, men deres omdannelsesprodukter, som allerede har fundet sted i vommen, forbliver. Og de har den mest gavnlige effekt på sundheden i fordøjelseskanalen hos vores kødædende dyr. Derudover er mavernes let sure pH en bro mellem tørfoder og råt kød, derfor er det nemmere for hunden langsomt at skifte til BARF, der i starten kun giver maver. Ved at gøre det samme, mens vi fodrer kosten, fører vi ikke til et signifikant fald i pH ved at tilføre kød, især hos hunde, der ikke tåler det.
Selvfølgelig kan vi undlade at fodre maver, da de fleste hunde vil være i stand til at fordøje råfoder uden dem. På samme måde kan vi dog give tørfoder eller korn, fordi hunden også vil kunne fungere på disse produkter. Hvorfor valgte vi dog denne måde at ernæring på til vores firbenede?
Vi er tilhængere af BARF diæten, fordi det er den mest optimale måde at fodre hunde på. Vi tror dybt på det, og alligevel vil vi det bedste for dem. Lad os dog ikke glemme, at det kun vil være optimalt, når det er beriget med maver med indhold.

Originalbarf © 2015-2023. All rights reserved. - Design by NetCube

Fortrolighedspolitik | Kontakt