+48 509982552 [email protected]

Hvordan diagnostificeres allergi?

Der findes ikke sikre og 100% pålidelige tests. Testen som er baseret på klassificering af antistoffer, i blodet, er kun en indikator, dog i nogle tilfælde meget nyttig. Enhver ejer, hvis hund mistænkes for fødevareallergi, hører enhver dyrlæge sige, at der skal indføres en udvælgelsestest .

Det er rigtigt, men i tilfælde af tørfoder, er valget af denne diæt ofte forkert.
Jeg havde selv haft patienter, hos hvem hypoallergen i tørfoder ikke medførte nogen mærkbar ændringer i reducering af forekomsten af ​​kløe, der det senere viste sig, at denne hund var allergisk over for nogle kornprodukter, herunder soja, som nogle eliminationsdiæter er baseret på.

Hvordan udfører man en sådan udvælgelsestest hos hunde fodret med BARF ?

Metoden er enkel, den kræver blot ejerens tålmodighed. Som den første proteinkilde vælger vi en type kød, som vores hund aldrig er blevet fodret med før, og bruger den i to uger. Vi serverer det selvfølgelig i produkter med og uden ben, som planlagt. Efter denne periode, introducerer vi en anden proteinkilde, som vores hund heller ikke blev præsenteret for tidligere. Dette skyldes, at minimumsperioden for eliminationsdiæten skal være min 3-4 uger.

De bedste resultater opnås dog efter 12 ugers brug af produkter, som vores hund ikke har haft kontakt med før. Efter denne periode, giver vi hunden denne kødtype, som vi gav ham i første omgang, altså før de første symptomer opstod. Hvis symptomerne kommer igen, ved vi, at det var denne type protein, der forårsager allergi. I de første 12 uger giver vi heller ikke godbidder.

Det er værd, at lægge de produkter, der oftest forårsager allergi væk, dvs. æg, kylling, kalkun, hvede , mejeri- og sojaprodukter. Da IgA-antistoffer har en større affinitet til større proteinmolekyler, er det derfor meget vigtigt, at give hunden ,der lider af allergi, kød så finthakket som overhovedet muligt.

På denne måde , vil den fordøje maden meget hurtigere og nedbryde det til endnu mindre partikler, som vil gå direkte til maven og derefter tarmene uden, at producere en så intens immunreaktion. Takket være dette, vil en større del af næringsstofferne blive optaget af enterocytterne, og den allergiske reaktion ikke vil være så signifikant.

Nogle læger anbefaler også periodisk rotation af de indgivne produkter, således at en sen-type reaktion på en type protein ikke udvikler sig, før den næste er observeret.

Men hvis du optager, at din hund har kastet op inden for to til tre timer efter den blev fodret, er det værd, at kontakte en læge og diskutere mulig histaminintolerance. Hvis mistanken bekræftes, vil lægen ordinere passende medicin for, at kompensere for manglen på diaminoxidase.

Dette er den samme type intolerance som laktose- eller glutenintolerance, som nævnt i begyndelsen, samt animalske produkter, som faktisk forårsager mere histaminproduktion.

Jeg ønsker alle hunde ejere, der kæmper med problemet med fødevareallergi hos deres kæledyr, en masse udholdenhed. Husk ,at du selv, faktisk kan reducere symptomerne betydeligt.

Originalbarf © 2015-2023. All rights reserved. - Design by NetCube

Fortrolighedspolitik | Kontakt