+48 509982552 [email protected]

BARF-diæten

Udtrykket „fødevareoverfølsomhed” beskriver begge definitioner, dvs. fødevareallergi og fødevareintolerance.

Mekanismen for intolerance er ikke afhængig af immunsystemet, den kan også opstå ved overdreven indtagelse af en slags foder. Symptomerne relaterer sig oftest til forstyrrelser i fordøjelseskanalen, det vil sige, som følge af opkastning eller diarré. I praksis sker dette oftest, som følge af indtagelse af mejeriprodukter, det vil sige forekomsten af ​​laktoseintolerance.

Allergi er til gengæld immunsystemets reaktion på et allergen i maden – oftest er det et animalsk eller vegetabilsk protein. Reaktionen kan være en tidlig eller sen type (opstår typisk efter et par dage) og involverer hudsymptomer såsom kløe, svie, rødme, men også dem, der opstår med intolerance.

Begge typer har en forskellig dannelsesmekanisme, og forskellige klasser af antistoffer . Uanset om dit kæledyr bliver fodret med hjemmelavet kost, forarbejdet foder eller råvarer, det kan til enhver tid udvikle allergi.

Vi antager selvfølgelig, at der er racer, der er mere disponeret for fødevareallergi, herunder: Boxer, Cocker Spaniel, Springer Spaniel, Collie, Dalmatiner, Schæferhund, Lhasa Apso, Dværgschnauzer, Retriever, Shar Pei, Soft-Coated Wheaten Terrier, Gravhund, West Highland White Terrier – disse antagelser er dog ikke blevet bekræftet på nogen måde.

Der findes dog undersøgelser, der indikerer, at mave-tarmproblemer, hos en ung hund, har været indikator for udvikling af allergi hos den senere. Derfor er det så vigtigt, at vi sørger for, at vores hund ikke spiser produkter, der ikke er beregnet til ham, primært i de første 12 måneder af hans liv.

Originalbarf © 2015-2023. All rights reserved. - Design by NetCube

Fortrolighedspolitik | Kontakt